Salon Blink
Salon Blink
Salon Blink
Menu

Whitening Tanden

Whitening Tanden

WHITENING TANDEN
Tanden whiten is tegenwoordig populair omdat steeds meer zelfbewuste mensen er goed uit willen zien. Witte tanden geven een positieve indruk bij sociale contacten of in de werkcontext. Je gebit is immers je visitekaartje en geeft een 1e indruk. De methode die bij (wimper)Salon Blink gebruikt wordt is een combinatie van "whitening" LED-licht en non-peroxide bleekgel. Tanden whiten met deze methode is effectief en deze non-peroxide bleekgel is 100% veilig en pijnloos in tegenstelling tot velen centra die met peroxide werken. Op deze wijze realiseren wij stralend witte tanden op een eenvoudige wijze. De duur van de behandeling is, afhankelijk van de gekozen behandeling, ongeveer 1 uur.

Soorten Behandelingen & Kosten
Salon Blink biedt de navolgende 3 whitening behandelingen:
- whitening Basis (2 x 15 minuten) a 59,-
- Whitening Excellent (3 x 15 minuten) a 79,-
- Whitening VIP (3 x 20 min) a 99,-

De behandeling:
Eerst zal er kort met u overlegd worden of er bijvoorbeeld kronen, facings, vullingen, blootliggende tandhalzen zijn en wat voor effect de whitening hierop zou kunnen hebben. De behandeling start met het bepalen van de kleur van uw tanden. Daarna wordt er een mondspreider in de mond aangebracht om de tanden vrij te houden van de lippen en om het speekselvrij te houden zodat de ledlamp optimaal het werk kan doen. Dan zal het tandvlees en de tanden droog worden gedept. Dan worden de tanden voorbehandeld. Vervolgens wordt de whitening gel op de tanden aangebracht. Daarna wordt de lamp 2 of 3 x 15 of 20 minuten (afhankelijk van gekozen behandeling) op de tanden gericht. Tussendoor wordt nieuwe whitening gel aangebracht. Na de 2 of 3 x 15 of 20 minuten wordt de gel en de mondspreider verwijderd. Na de behandeling kunt u even naspoelen met water en is uw behandeling gereed. Is de behandeling pijnlijk? De behandeling is non peroxide en daarom absoluut niet gevoelig voor de tanden of uw tandvlees.

1. Vóór de behandeling
De tanden moeten voor de whitening gepoetst zijn. Tip: Het beste resultaat is te behalen indien u bij ons afspreekt na uw periodieke afspraak bij de mondhygiëniste. Alle tandsteen is dan immers weggehaald en de whitening kan op deze wijze een nog beter resultaat geven.

2. Tijdens de behandeling
Om te komen tot een mooi resultaat adviseer ik u om:
- Uw speeksel door te blijven slikken tijdens de behandeling;
- De tong naar achteren te houden, ook wanneer het speeksel wordt doorgeslikt (niet schadelijk);
- De mond iets open te houden (er dient een kleine ruimte houden tussen de boven-en onderkaak).
Eventueel lossen wij dit probleem op met het plaatsen van een wattentip tussen uw kiezen. Het zijn simpele instructies maar zeer belangrijk voor een mooi een gelijk eindresultaat.

3. Na de behandeling
Wij raden aan van te voren te eten en te drinken en na de behandeling tenminste 1 uur geen koude of warme producten te nuttigen. Om het resultaat te optimaliseren, de tanden bleken na de behandeling nog wat door, is het van essentieel belang om tot 24 uur na de behandeling niét te roken of rode wijn, koffie, thee, cola, sinaasappelsap, rode bietjes, aardbeien, kersen, sausjes, spaghetti, pizza, kruiden en alle andere kleurbevattende producten, te vermijden. Om het behaalde resultaat zolang mogelijk te behouden is het verstandig deze producten met mate te nuttigen. Ook zuurhoudende producten zoals citrusvruchten en koolzuurbevattende dranken (Cola, cassis etc.) worden met klem afgeraden.

Hoe lang blijven mijn tanden wit?
De eerste dagen na de behandeling zijn de tanden het witst, daarna zal de kleur teruglopen met 1 tot maximaal 2 tinten, dit komt door rehydratatie, de tanden nemen weer wat vocht aan waardoor ze na een week iets minder wit ogen maar nog altijd veel witter dan vóór de behandeling. Dus als er direct na de behandeling 9 tinten zijn behaald dan houd je daar 7-8 tinten witter aan over. Het gemiddelde is ongeveer 1 jaar, afhankelijk van de consumptie van koffie, thee, wijn, roken etc. Aanbevolen wordt is om 2 maal per dag je tanden te poetsen met een goede en wat duurdere whitening tandpasta en kleurstofhoudende producten met mate te gebruiken. Op deze wijze heb je er minstens een jaar plezier van. Tevens heeft White & Smile een onderhoudsproduct ontwikkeld waarmee gepoetst kan worden waarmee het resultaat langer behouden blijft. De terugloop van de kleur van de tanden is mede afhankelijk van het consumptiegedrag, de conditie van het gebit én de oorspronkelijke kleur van de tanden. De verkleuring zal langzaam terug treden maar het zal nog altijd lichter blijven dan de kleur van je tanden vóór de behandeling.

Kan ik mijn tanden nog een keer laten bleken?
De non peroxide gel methode is volkomen veilig. Wanneer je na een half jaar toch weer je tanden wilt op laten frissen dan kan dat gerust! De meest uitgebreide behandeling kan desgewenst ieder jaar worden uitgevoerd.

Salon Blink Anastasia de Gast
Van Geijnstraat 8
3791 VS Achterveld
06 - 22 033 639
info@salonblink.nl
Gastenboek "Zeer tevreden over het eindresultaat van het zetten van mijn eerste wimperextensions. Heel leuk om te zien hoe bevlogen en enthousiast Anastasia is over haar werk. Ik ben gastvrij ontvangen en voelde me erg op mijn gemak door de leuke gesprekken met elkaar. Nogmaals tx!"