Salon Blink
Salon Blink
Salon Blink
Menu

Info PMU

Info PMU

Algemene informatie PMU

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat u goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel Salon Blink svp op de hoogte van eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. Salon Blink is getraind bij de marktleider PMU in Nederland en buitenland, nl. Nouveau Contour. Veilig, higienisch en vakkundig werken staat bij Salon Blink voorop. U ben bij ons dus in vertrouwde handen. Verder werkt Salon Blink volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Laat geen permanente make-up aanbrengen:
♦ op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
♦ op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
♦ op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
♦ op een plek waar minder dan 3 mnd geleden een PMU/tatoeage is weg gelaserd;
♦ op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
♦ als u onder invloed bent van alcohol of drugs;
♦ als u zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als u last hebt van één van de volgende aandoeningen:
♦ diabetes
♦ hemofilie
♦ chronische huidziekte
♦ allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
♦ immuunstoornis
♦ hart- en vaatafwijkingen.

Heb u één van deze aandoeningen of gebruikt u antistollingsmiddelen of antibiotica? En wilt u toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Voor de behandeling
Wanneer u onze salon bezoekt voor een permanente make-up nemen we allereerst samen een vragenlijst met u door waarin uit voorzorg aandacht wordt besteed aan eventuele ziekte, medicatie, allergieën, etc. Vervolgens wordt de wenkbrauw getekend en overleggen we de kleur. Indien deze naar wens is wordt de behandeling gestart. Dit is niet echt pijnlijk maar ook niet geheel gevoelloos.

Pijnstilling (verdoving)
Ook kunnen U.A.D. (zoals paracetamol of ibuprofen) als pijnstilling gebruikt worden. Deze zijn verkrijgbaar bij een drogist. Er mogen geen bloed verdunnende middelen gebruikt worden die acetylsalicylzuur bevatten, zoals aspirine, acetosal, alka-seltzer en ascal.

De behandeling
De behandeling duurt minimaal 1 uur . Het kan altijd langer duren want niet iedere huid is het zelfde en neemt even veel op. Na de pigmentatie ontvangt u een verzachtende crème. Het genezingsproces is bij iedereen anders. Na 6 weken komt u terug en kijken we samen naar het resultaat en of er wellicht iets bijgewerkt moet worden. U mag beslist geen alcohol of aspirine nemen 24 uur voor en na de behandeling! U heeft 2-3 nabehandelingen nodig voor het perfecte resultaat. 

Nazorginstructie
Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als u de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is. U mag met een permanente make-up wel douchen maar laat het niet nat worden!!

Zorg dat u tijdens het genezingsproces (minimaal 7 dagen):|
♦ de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst u handen voordat u de huid verzorgt, liever met wattenstaafje of wattenschijfje)
♦ de behandelde huid niet krabt (hierdoor word het eindresultaat minder mooi)
♦ de behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband
♦ zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt (de behandelende plek mag absoluut niet nat worden)
♦ het sporten is niet toegestaan (minimaal 5 dagen. Door het zweet komt de gepigmenteerde pigment uit de huid)
♦ de behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank. (UV licht vervaagt de PMU)
♦ smeer de behandelde huid in met zalf wat u ontvangt na de behandeling (minimaal 4 keer per dag. Opbrengen met wattenstaafje)
♦ De behandelende gebied niet reinigen met zeep, shampoo of reinigingsproducten.
♦ Gebruik 24 uur geen alcohol (werkt bloed verdunnend)

Na vier tot zes weken komt u voor de nabehandeling. Tijdens de nabehandeling werken we waar nodig eventuele plekjes bij. Het kan zijn dat u de kleuren intenser of iets meer accentueert wilt hebben of omdat de huid de inkt heeft afgestoten, ook dat wordt besproken en uitgevoerd tijdens de nabehandeling.

Salon Blink Anastasia de Gast
Van Geijnstraat 8
3791 VS Achterveld
06 - 22 033 639
info@salonblink.nl
Gastenboek "Zeer tevreden over het eindresultaat van het zetten van mijn eerste wimperextensions. Heel leuk om te zien hoe bevlogen en enthousiast Anastasia is over haar werk. Ik ben gastvrij ontvangen en voelde me erg op mijn gemak door de leuke gesprekken met elkaar. Nogmaals tx!"